حضرت بهاءاللّه می فرمايند که «جميع از برای اصلاح عالم خلق شده اند»[۱] . خلق یک جامعۀ جهانی مملو از صلح که حامی رفاه و ترقی فردی و جمعی نوع بشر باشد، محور دیدگاه دیانت بهائی در مورد آینده را تشکیل می دهد. در چهارچوب جامعۀ در حال رشد بهائی که توجه زیادی به دگرگونی اخلاقی و روحانی نشان می دهد، فعالیت های توسعۀ اجتماعی و اقتصادی یکی از
نشانه های تعهد بهائیان به این هدف والاست.
جامعه جهانی بهائی به عنوان یک مجموعۀ زنده و پویا، پا را از مرزبندی های رایج جامعه امروز، مثل «شمال/جنوب» و «توسعه یافته/توسعه نیافته» فراتر می گذارد. بهائیان سراسر دنیا صرف نظر از میزان پیشرفت مادّی کشورهای محلّ سکونت شان به فعالیت های توسعۀ اجتماعی و اقتصادی می پردازند و می کوشند که تعاليم حضرت بهاءاللّه را در فرایند تدريجی بنای تمدّنی جدید به کار برند. هر فرد بالقوّه در اين مسير سهمی دارد.
به اين ترتيب مساعی بهائی در ميدان توسعۀ اقتصادی و اجتماعی معمولاً بر اساس ابتکارات مردم عادی هر دهکده و شهری صورت می گيرد. وقتی اين برنامه ها به رشد و تکامل لازم برسند، به برنامه های پایدارتری با تشکيلات دائمی اداری تبدیل خواهند شد. با این حال تعداد خیلی کمی از این برنامه ها را می توان با برنامه های پيچيدۀ توسعه ای که سازمان های دولتی و سازمان های چندجانبۀ بين المللی با امکانات و سرمايه خود ايجاد کرده اند، مقايسه نمود.
Read more
نشانه های تعهد بهائیان به این هدف والاست.
No comments:
Post a Comment